Doublet presenteert Silke Schönfeld en Thijs Ebbe Fokkens, die via hun werk de complexiteit van ruimte, rouw en intergenerationeel trauma verkennen. Laat je verrassen en inspireren door de videowerken en immersieve installaties. Expositie: 25 sept – 20 jan 2023. Reageer op onze stelling onderaan de pagina en ga de dialoog aan met de kunstenaars!
Thijs Ebbe Fokkens (1981, Nederland) ziet kunst als belofte en gebruikt combinaties van tekeningen, foto's, maquettes, installaties en conceptuele frames om complexiteit te verkennen. Zijn werk biedt ruimte voor gewaarwording, beleving, bevraging en bezinning.
De installatie van Thijs Ebbe Fokkens voor de expositiereeks Doublet verkent de invloed van ruimte op onze manier van kijken en verwerken. Het werk reflecteert op de rol van rouw in transformatie en verlies van een toekomstbeeld.
Het cinematografische werk van Silke Schönfeld (1988, Duitsland) ligt op het snijvlak tussen documentaire en fictie en weeft persoonlijke verhalen door historische en sociale structuren. Haar films benadrukken subtiele sociale fenomenen en structuren die gemeenschappen vormen en bieden geen volledige registratie van gebeurtenissen.
Schönfelds werk voor de expositiereeks "Doublet" begint met het kappen van een kersenboom en weeft een intieme dialoog over transgenerationeel trauma tussen moeder en dochter. De aanwezigheid van een filmcamera vervaagt de grens tussen onderzoek en genezing.
Kunstwerken worden vaak gecreëerd als individuele expressies, maar wat gebeurt er wanneer twee kunstenaars hun werk combineren? Is de combinatie van kunstwerken meer dan de som van de individuele delen?
Hoe meer kunstenaars erbij betrokken zijn, hoe groter de kans dat het uitdraait op een kunstzinnige chaos of een meesterwerk van epische proporties.
De combinatie van kunstwerken is niet per se meer dan de som van de individuele delen. Kunstwerken zijn vaak persoonlijke expressies van de kunstenaar en het combineren van verschillende stijlen en perspectieven kan ertoe leiden dat de originele betekenis of intentie van het werk verloren gaat. Bovendien kunnen artistieke meningsverschillen en creatieve conflicten leiden tot compromissen die de kwaliteit van het eindresultaat kunnen aantasten. Uiteindelijk hangt het succes van een gezamenlijk kunstwerk af van de mate waarin de kunstenaars kunnen samenwerken en hun eigen ego opzij kunnen zetten om een gemeenschappelijk doel te bereiken.
Wanneer twee kunstenaars samenwerken aan een kunstwerk, kan dit leiden tot een interessante combinatie van stijlen, technieken en perspectieven die elkaar versterken. De combinatie van kunstwerken kan meer zijn dan de som van de individuele delen, omdat het eindresultaat nieuwe betekenissen kan creëren en een breder scala aan emoties en ideeën kan oproepen. Door de krachten te bundelen, kunnen kunstenaars elkaar inspireren en uitdagen, en kunnen ze nieuwe mogelijkheden verkennen die ze alleen niet zouden hebben ontdekt.
Op zondag 10 maart om 14:00 uur nodigen we je uit voor een boeiende workshop bij Concordia als afsluiting van Doublet. Sluit je aan bij Brahma T. Ramsodit en Petra Boonstra voor een diepgaande spoken word sessie. Ontdek de persoonlijke betekenis van beeldende kunst. Leer hoe je jouw indruk kunt vastleggen en mee naar huis kunt nemen. Mis het niet!
Geef een reactie